Vårpuss av bobil.

Vårpuss av bobil. – Gjør det selv.

Vask, renhold og polering er selvsakt en ting man kan gjøre selv- akkurat som på privatbilen men, utvendig skal en være oppmerksom på at en bobil er langt mer følsomme enn en vanlig bil.
Det er brukt tettemasser i skjøter og gjennomføringer, så unngå vaskemidler med løsningstoffer som kan anngripe tettemassen.Vær også varsom med å bruke høytrykksspyler. Bruk itilfelle bred stråle, svakt trykk og gå ikke for nær skjøter og lister med munnstykket. Rett ikke vannstrålen direkte mot ventiler, i vinduer og luker. Vinduene er som regel laget av akrylplast som lett får riper. Bruk derfor rikelig med vann og klut eller svamp som er fri for smuss eller partikler som riper.

bobil vask

Hjulene.
Når du først vasker, bør du kikke på dekkene og kontrollere disse for sprekker , også på innersiden. Dekk på campingvogner må som regel byttes oftere grunnet alder og slitasje, dekk er “ferskvare” . Ved lang stillstand tørker gummien ut og det oppstår sprekker, dekkene kan lett bli urunde. Luftrykket bør sjekkes ofte, og det bør fylles litt over det som er angitt for å bedre kjøreegenskapene, særlig ved kjøring over lange strekninger på motorvei og ellers hvor en kan holde maksimalhastighet. Med det samme du holder på med hjulene kan du inspisere støtdemperne . Disse skal ikke vise noe tegn til oljelekkasje. Gjør de det , skal de byttes likt på begge sider.

Kilde : Norskcaravanclub.no

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.