Bompenger, Bomstajoner og Broavgifter Sverige

Bompenger, Bomstajoner og Broavgifter Sverige

Bompenger i Sverige. I Sverige betaler både svenske og utenlandskregistrerte kjøretøy på bomstasjonene i Stockholm og Göteborg, samt broavgifter i Motala og Sundsvall.

Bomstasjonene er innført både for å øke fremkommeligheten i Stockholm og på veiene rundt Göteborg, og av rene miljøhensyn. Broavgiftene er såkalte infrastrukturavgifter. Det betyr at avgiftene utgjør en del av finansieringen av broene. Poenget er at de som benytter broene også skal bidra til å betale for en viss andel av broens kostnad.

Når du passerer en betalingsstasjon registreres dette, og i løpet av måneden etter sendes en faktura til eieren av kjøretøyets hjemadresse. Du stopper altså ikke og betaler på stedet, men kjører direkte videre.Bomstajoner og Broavgifter Sverige

Bomstasjonene i Stockholm og Göteborg er i drift hverdager dagtid. Prisen for passering varierer mellom 9,- og 35,- SEK, avhengig av klokkeslett og om du er i Stockholm eller Göteborg. Man betaler maksimalt 60,- SEK hver dag i Göteborg og 105 SEK hver dag i Stockholm. Man betaler ikke for passering av bomstasjoner på lørdager, helligdager, dagen før helligdag og i juli måned. Det er ingen forskjell på prisen for biler under og over 3500 kg. Alle betaler det samme. Broavgift betales døgnet rundt på broene over Sundsvallsfjärden og Motalaviken. Beløpet varierer mellom 5,- og 20,- SEK per gang, avhengig av kjøretøyets størrelse og om du er i Sundsvall eller Motala.

Visitsweden.com

Vägtullar, avgifter, tid og pris Göteborg
Vägtullar, avgifter, tid og pris Stockholm

Les mer på: www.transportstyrelsen.se
Les mer om hvordan du betaler på: www.epass24.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.