Bobilferie Sverige – Campingferie i Sverige

Camping og  bobilferie i Sverige

Camping Sverige

Ta campingferie i Sverige denne sommeren, og test ut overnattinger som strekker seg fra tretoppene, via stubber og grotter til tømmerflåter og telt med myke senger og krystallkroner i taket. Om du foretrekker lavbudsjett eller luksus er det kun fantasien som setter grenser for en campingsommer du sent vil glemme.

Campingplasser-i-Sverige bobil ferie sverige

Nedenfor presenterer VisitSweden et knippe av Sveriges mest unike campingopplevelser.

Kast loss på Kraja Camping

For camperne som ikke greier å velge mellom livet i vogn eller på båt finnes det håp hos Kraja Camping. Her kan man ta med doningen til sjøs og nyte det gode liv som både huseier og kaptein. Lei en egen «flytebrygge» for å parkere doningen på, og let opp den beste badeplassen. Flåtene er utrustet med alle fasiliteter – så vel motor og badestige som utemøbler og grill. Fra og med mai vil de unike flåtene seile rundt på Sveriges dypeste sjø, Hornavan, og være tilgjengelig for eventyrlystne nordmenn.

www.silverhatten.se

Glamping på Böda Sand

Spartansk møblerte vogner, fellesdusjer og klappstoler er ikke for alle. Mens noen setter pris på det enkle liv, krever andre all den luksus og glamour de kan få på reisefot. Også innenfor campinglivet har denne trenden gjort seg gjeldende, og uttrykket glamping har etablert seg blant nordiske campere. På Böda Sands camping står komfort og glamour i høysetet, med krystallkroner i taket, myke senger og gourmetmat på bordet. Aperitiffen kan nytes på egen terrasse med rottingmøbler og naturen som nærmeste nabo.

www.bodasand.se

Annonser:

Piratvirksomhet på Daftö Camping Resort

Ved havet, rett sør for Strömstad kan små og store barn få utløp for sin lekenhet. Bo like brokete som en bohuslänsk røver i Piratbyn, eller ta med familien på overnattingseventyr i hytter som ligger i trærne – og som kun nås via hengebroer. Når sulten kommer sigende er deg dags for et sjørøvermåltid i en av Sveriges heftigste restauranter i piratomgivelser. Camper man her har man også tilgang til sin egen fornøyelsespark – Daftöland.

www.dafto.se

Villmarkscamping på Hätteboda

Er familien på søken etter skogens ro bør Hätteboda, som ligger nær Emils hjemsted i Småland, være stedet. Stille og rolig, i ensom majestet mellom milevis av skog ved den klare innsjøen Mien, ligger Sveriges sydligste villmarkscamping. Her kan villmarkens menn og kvinner, store som små, nyte dagene med fiske, bading, kanopadling og utflukter uten støy fra omgivelsene. Ekte campere vil selvfølgelig også sette pris på at anlegget er fritt for elektrisitet og andre nymotens hjelpemidler. Campingens eget motto taler for seg selv – «campingplassen for deg som hater campingplasser».

http://vildmarkscamping.se

Bo i stubber på Karlsborgs Camping

Er du blant de som har latt seg fascinere de små «rumpnissene» i Ronja Røverdatter? På Karlsborgs Camping i Västergötland kan du selv teste ut livet blant mose og stubber. Med utsikt over Sveriges nest største innsjø, Vättern, er det muligheter for å sikre seg overnatting i en av stedets to stubber. Stubbene er over 5000 år gamle, fullt utrustet med senger, dusj, toalett, samt en møblert uteplass. En helt spesiell overnattingsopplevelse barna garantert vil huske lenge.

www.karlsborgscamping.se

Camp på flåter på Klarälvens Camping

I kjølvannet av den mye omtalte Kon Tiki-filmen har mange drømt om å teste ut eventyreren i seg. På Klarälvens Camping i Värmland kan store og små teste egne ferdigheter som flåtemannskap. Sett sammen ditt eget crew, og bygg din en egen tømmerflåte. La strømmen bestemme ferden, og slå opp leir for natten der hvor dere selv finner det mest passende. Er det ønsket med en liten dose luksus i hverdagen, har man mulighet til å konstruere en «all inclusive» flåte med soveplasser og matservering.

www.vildmark.se

Bo i trehytter på Kneippbyn Resort

I Kneippbyn Resort på Gotland kan hele familien virkeliggjøre barndomsdrømmen om å bo i en trehytte. Ingenting er som å slappe av i egen hytte blant tretoppene etter en hektisk dag i Kneippbyn Sommarland med alt den har å by på av underholdning. Fra trehytta er det også kort vei for et besøk til Pippis verden. Bank på dørene til Villa Villekulla, og ta en nærmere titt på alle Pippis ting – som sommerhatten, trompeten, skiene og møblene. Eller besøk det koselige kjøkkenet hvor hun ofte satte pannekakene fast i taket. Er dere skikkelig heldige finner dere Pippi sovende med føttene på hodeputa.

www.kneippbyn.se

Lev som en hobbit i Grottbyn

«I et hull i bakken bodde det en hobbit». Slik går den berømte åpningen av Tolkiens klassiker «Hobbiten». På Skånes Djurparks Camping kan alle og enhver teste ut elementer av huleboerlivet fra Tolkiens fantasiland. På vandrerhjemmet Grottbyn bor man inne i grotter utrustet med senger og dusj/wc. Deler av campingen ligger i et naturreservat og representerer Skånes Djurparks nærmeste nabo. Fra grottene, som befinner seg midt i Skåne, er det kort vei til alle typer eventyr – både blant løvskog, nordiske dyr og andre skånske severdigheter.

www.grottbyn.se

Tilbring Lapplandsnatta i tipi

På Saiva Camping i Lappland kan camperne bytte ut hytteovernatting med tipier. Opprinnelig er tipi er et kjegleformet telt laget av dyrehud eller bjørkebark av sletteindianerne i Nord-Amerika. Den svenske versjonen er imidlertid noe mer moderne i form og utrustning – hver tipi er bygget av tre, tilbyr to senger, vedfyring og kjøleskap. Kryp ned i soveposen etter en aktiv dag på land eller til vanns, og våkn opp med Baksjöns strand som nærmeste nabo.

www.saiva.se

Forsegl kjærligheten på herregårdscamping

Mange drømmer om å gifte seg på en herregård under krystallkroner, i skinnet av levende lys og blankpussede lysestaker. I Värmland kan denne drømmen gå i oppfyllelse i kombinasjon med campingferien. I herskapelige omgivelser med park og egen brygge ved Vänern ligger Kristinehamn Herrgårdscamping. Her finnes vakre salonger og to egne suiter for overnatting. Kjærligheten kan feires med familie og gode venner gjennom hele natten, for på campingen i tilknytning til herregården står 47 hytter med over 200 senger klare til å ta i mot trøtte bryllupsgjester.

www.herrgardsliv.se

Bo i tretoppene i Granö Beckasin

Den lille svenske byen Granö er en gammel samisk møteplass, og representerer porten til Lappland. Her, i en av Europas siste villmarker, ligger Granö Beckasin hvor man reiser for å få ro i sjelen. Lev ut følelsen av å være fri som fuglen, og ta den helt ut med overnatting i et fuglerede i trærne. Komforten behøver du ikke å kompromisse på – redene byr på alt fra gulvvarme, deilig sengetøy, dusj og toalett til espressobrygger. Lag frokosten på eget minikjøkken eller få den levert i høyden.

www.granobeckasin.com

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.