Tyskland innfører veiavgift på autobahn

Snart må du betale for å kjøre bobil på autobahn.

Tyskland innfører veiavgift for utenlandske biler og bobiler

Bobilferie Tyskland – Tysk autobahn

Til nå har det vært gratis på autobahn, og mange steder kan du kjøre så fort du vil. Men nå er det klart at samferdselsminister Alexander Dobrindt (CSU) etter måneder med uenighet og mange «runder i rundkjøringen» fremmer et lovforslag som pålegger utenlandske biler og bobiler en avgift for å benytte motorveiene.kjøre bobil på autobahn.

Satsene for utenlandske personbiler ( bobiler under 3,5t )skal være 10 euro for ti dager (cirka 85 kroner) og 22 euro (cirka 186 kroner) for to måneder og inntil et år (årsvignett). Registrering av betalt motorveiavgift skal kunne kjøpes på internett og på bensinstasjoner nær grensen.

Automatisk overvåkning

Den tyske avgiften skal legges opp noe annerledes, den blir hverken en papirlapp eller et klistremerke. Kontrollen vil antagelig skje via samme type system som brukes i våre hjemlige automatiske bomringer.

Så langt er det ikke bestemt hvem som skal levere systemet, så den tyske motorveiavgiften ligger et stykke frem i tid. Den skal også i en runde i EU-systemet. Det tas sikte på at innkrevingen skal starte i 2019.

Snart må du betale for å kjøre bobil på autobahn.

Anslagene for inntekter er gjenstand for debatt og varierer noe i ulike medier, men tyske veimyndigheter sier de regner med å få mellom 500 til 700 millioner euro – over 4 milliarder kroner – i statskassen årlig.

Det tyske «NAF», bilklubben ADAC, har et forsiktigere anslag, og mener for øvrig at avgiftene til innkreving vil overstige inntektene. Grønne stemmer spår at utenlandske biler vil velge å kjøre på gratis riksveier i stedet for å betale på motorveiene.

vg.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.