Tre viktige batteritips : Bil og Bobil

Tre viktige batteritips: Hva du bør vurdere om..

Bobil Utstyr og Bruk

Kjenner du tilstanden til Bilens / Bobilens batteri? De fleste sjåfører legger ikke merke til batteriet så lenge det virker. Men hvis motoren ikke starter, kan det være for sent med enkelt vedlikehold. Tre viktige batteritips Tre viktige batteritips – Hva du bør vurdere om

Heldigvis er det enkle ting sjåfører kan gjøre for å forberede batteriene til de kommende vintermånedene. Dr. Eberhard Meissner, batteriekspert hos Johnson Controls, en av verdens største produsenter av bilbatterier, har følgende tips:

1. Hvordan kan jeg unngå problemer med å starte bilen om vinteren?

•Batteriet bør testes med jevne mellomrom. Du kan be om en batterikontroll på verkstedet. De tilbyr ofte gratis batterikontroll.
•Det er viktig å rengjøre batteriets deksel og poler med en antistatisk klut. Dette vil hindre uønsket elektrisk utladning gjennom smuss og skitt i kontakt med polene.
•Du bør også forsikre deg om at det er god elektrisk kontakt ved å sjekke klemmene på polene og stramme dem om nødvendig.
•For å lade batteriet bedre, kan du kjøre lengre avstander med bilen. På korte turer blir ikke batteriet skikkelig oppladet. Dermed øker sjansen for å havarere. Dette skyldes energislukere som varmetrådene i bakruten, oppvarming av seter og vifter, særlig når du venter på trafikklys eller når du sitter fast i trafikkork.bobil batteri 2 2. Hvordan kan jeg starte bilen ved hjelp av en annen bil hvis batteriet ikke virker?

Tenningen må slås av i begge kjøretøyene, både kjøretøyet som virker og kjøretøyet som skal startes. Hvordan bruke startkabler:

1.Koble den røde startkabelen til den positive polen på det døde batteriet.
2.Koble den andre enden av den røde startkabelen til den positive polen på batteriet som skal hjelpe.
3.Den svarte kabelen må først kobles til den negative polen på batteriet som skal hjelpe.
4.Den andre enden må kobles til et område uten lakk på rammen i motorrommet til kjøretøyet som skal startes.
5.Start motoren til kjøretøyet som virker.
6.Sørg for at kablene ikke kommer nær viften eller viftereimen.
7.Ikke start motoren til kjøretøyet som har havarert før motoren til kjøretøyet som virker går. 8.Når kjøretøyet har startet, skal du koble fra kablene i motsatt rekkefølge de ble koblet til.

Start med startkabler: Husk tre ting

•Batteriene i begge kjøretøyene må ha samme spenning. Sørg for å sjekke etiketten. IKKE prøv å starte et kjøretøy med vanlig 12V elektrisk system fra en lastebil med 24V elektrisk system, eller motsatt. •Startkablene må kobles til i riktig rekkefølge.

•Motoren til kjøretøyet som virker må gå før tenningen skrus på i kjøretøyet som skal startes. Dette forhindrer at batteriet som virker blir ladet ut. Dette er viktig å merke seg: Du bør følge rådene fra kjøretøyets produsent, som finnes i kjørehåndboken. Hvis en produsent gir en spesiell positiv eller negativ service-pol i kjøretøyet, skal denne brukes.Tre-viktige-batteritips-Hva-du-bør-vurdere

3. Hvis batteriet er blitt dårlig og et nytt trengs, kan jeg da bytte det selv?

For noen få år siden var det ganske så lett å bytte batteri selv. Nå er det komplekse elektriske systemer i kjøretøy som imøtekommer økende krav til komfort, underholdning og øko-vennlige teknologier, som f.eks. start-stopp. Spesialverktøy og kompetanse kreves ofte for å kunne bytte batteri på riktig måte. For eksempel må du i mange kjøretøy registrere det nye batteriet i et system etter bytte av batteri, noe som kan være komplisert. Hvis den elektriske kretsen mellom batteriet og kjøretøyets datasystem blir brutt, kan det føre til tap av data i kjøretøyets kontrollenheter og enheter for informasjon og underholdning. Elektroniske komponenter som radioer og vinduer kan måtte bli programmert på nytt. En annen utfordring i bytte av batteri på egen hånd er å finne hvor i bilen det er. Det kan være under panseret eller gjemt i bagasjerommet. For å gjøre det lett å bytte batteri, bør du ta bilen til et verksted eller til en sertifisert servicestasjon. Folk med kompetanse på bil og batteri vil også vite hvilket batteri som passer bilen best.

4. Hvordan finner jeg riktig batteri til bilen min?

Fordi behovene og kravene til bileiere over hele verden er i stadig endring tilbyr Johnson Controls et sortiment av VARTA batterier som dekker hele spekteret av kjøretøyer. For førstegangs-bileiere på jakt etter en pålitelig løsning for familiebilen, eller hvis du kjører en bil med mye ekstrautstyr og høyere energibehov eller start-stopp-system, finnes det en varig teknologi som samsvarer med din livsstil. Hvert VARTA batteri er skreddersydd for å møte de unike kravene til ulike typer kjøretøy. Spør på ditt verksted etter det rette batteriet for dine behov, eller se på www.varta.automotive.no

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.