Gps til Bil og Bobil

Hvilken GPS skal jeg velge?

Dette er din beste GPS til bilen

Variantene har blitt mange og utvalget stort når du skal velge deg GPS til bilen og bobilen. Hvilken type navigasjon du skal velge, vil ofte avhenge av bruksområde og reisemønster.

Selv om smartmobiler og biler med innebygget navigasjon har tatt noe av markedet fra de før så dominerende GPS-ene folk hadde i bilen,er de på langt nær borte.

En undersøkelse selskapet har utført, viser at 39 prosent av bilistene i Europa bruker en løs GPS. 39 prosent sier at de aldri har hatt en slik og neppe kommer til å kjøpe en. 13 prosent har en som er bygget inn i bilen og de resterende 9 prosentene bruker mobiltelefonen.

Av de som har en GPS, oppgir 26 prosent at de vil kjøpe noe nytt i år, mens bare 84 prosent velger å fornye den tradisjonelle GPS-en. Ti prosent vil kjøpe bil med GPS innebygget og seks prosent vil gå over til mobilene. Likevel gir det et stort marked, og som TomTom nå har tenkt å kurtisere med nye modeller.

De har økt markedsandelen til rundt 60 prosent i Norge. Garmin har det meste av markedet for øvrig.

Hva bør du gå for?

Vi har samlet flere tester av GPS fra ulike kanaler. Og konklusjonen er ganske så overraskende. En god GPS trenger på ingen måte å koste deg skjorta. 

Men det avhenger selvsagt av behov.

1) Garmin Nüvi 2595LMT

Garmin har etablert seg som en av de ledende selskapene innen GPS til bil. Det betyr at du kan få Garmins GPS’er til bil i alle prisklasser.

Men i mellomsjiktet prismessig, finner du en vinner: Nüvi 2595LMT. 

Den er lett å bruke med et enkelt og smart design, ifølge teknologimagasinet Digital Versus. Og med hjelp av en link til din smarttelefon (foreløpig bare til Android-telefoner) kan du få liveoppdatering på hvordan trafikksituasjonene på ruten din er.

Riktignok er det noe irriterende at man må skrive inn fulle stedsnavn (den har ingen god søkefunksjon), før den finner fram til hvor man skal, heter det i testen.

 

Garmin 123

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Tomtom Start 20 EU LMT

Hvem sa at det trengte å koste skjorta å ha en GPS i bilen? Tomtoms populære modell Start 20 er tilgjengelig i de fleste butikker til 699 kroner.

Det betyr selvfølgelig at du ikke får alle de samme funksjonene som du får på andre, dyrere modeller. 

Tomtom Start 20 EU LMT

 

 

 

 

 

 

Men den funker. Og til prisen har den også et rimelig godt minne (4 gb). Dermed kan du laste opp en god del kart i GPS’en.

Den har også samme meny som langt dyrere modeller, ifølge nettstedet Trusted Reviews. ‘

 

3) Garmin Nüvi 3597LMT

Denne er betraktelig dyrere enn både den billige Tomtom Start og Garmins egen modell 2595.

 

Garmin

 

 

 

 

 

 

Men den får meget gode skussmål. 

Digital Versus smeller til med full pott og fem stjerner og kan bare se en virkelig negativ ting: at den er litt dyrere.

Amobil gir terningkast 5 og er generelt meget godt fornøyd med Garmins toppmodell.

 

 4) Tomtom GO 5000

go-5000-imperial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomtoms toppmodell er ingen dårlige sak det heller, ifølge ekspertene. Trusted Reviews smalt i januar til med en score på 10/10.

Og da er det kanskje greit at den koster noen kroner mer? 

Et klart pluss, mener testen, er at GO 5000 er mindre enn sine forgjengere og dermed ikke tar irriterende mye plass på dashbord eller ruta.

Bruker du veien mye, kan dette være valget for deg.

Kilde: buzzit.no/

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.