Bobil Kjøpstips. Ny eller brukt bobil

Bobil Kjøpetips

Bobil Kjøpstips fra Norsk Bobilforening.

Kjøp bilen hos en autorisert forhandler, og gjerne en som har verksted. Om man kjøper nytt eller gammelt vil behov for utbedring alltid oppstå. Det finnes dessverre noen useriøse forhandlere. Kjøp av brukt bobil, tips og råd 

bobil salg * Skriv alltid kontrakt, og les den nøye. Sørg for at alle ekstra enheter er nevnt. Gå gjennom bilen sammen med selger – ha gjerne med en erfaren bobileier.

* Kjøp ikke for stor bil første gang, dersom du ikke er vant med å kjøre store biler.

* Sjekk vekten på bilen – ikke stol på vognkort eller selger, men vei den selv. Særlig gjelder dette biler som er under 3500 kilo. Er mye ekstrautstyr montert etter at bilen ble veid første gang kan vekten i vognkortet være feil. Husk å fylle opp bilen slik den vil være når du drar på tur – tenk passasjerer. Først da kan man se hvor mye man kan ha med seg. Lastekapasitet kan variere.

* Førerkort er en viktig ting. Har man kun B kan man ikke kjøre biler med totalvekt over 3500 kilo.

* Tenk nøye over hvordan dere ønsker å feriere, og om bilen skal brukes hele året. En “vinterbil” er å anbefale om man tenker seg helårsbruk.

* Stort bad er å foretrekke. Senger på tvers er ikke praktisk om noen må opp om natten.

* Brukes bilen i områder med mange ferger, vil det fort bli dyrt om man kjøper lang bil. Kronetillegget er dyrt for noen ekstra centimeter bil. Husk at det er bilens faktiske lengde som teller.

* Når det gjelder bruktbiler er det viktig å få med seg et nye batterier. Batteriene blir fort dårlige om de står uladet en stund. Sørg også for at alle gassledninger er av nyere dato.

* Meld deg inn i en interesseorganisasjon. Der får du medlemsblader, tips og råd fra folk med lang erfaring

Har man bestemt seg for, at man gjerne vil campe med bobil, og ønsker å kjøpe sin egen bobil, melder det neste spørsmålet seg. Skal man kjøpe nytt eller brukt? Flere ting spiller inn i forhold til, hva som taler for den ene eller den andre løsningen. Hvordan og hvor mye vil man campe og hva tillater økonomien? Fallgruver, når man kjøper brukt

Det er viktig å holde kosmetiske skader adskilt fra graverende skader. Kosmetiske skader er skitt, grønne alger eller gummirester, som umiddelbart kan få bilen til å se veldig gammel og slitt ut, men det kan alt sammen fjernes med en grundig rengjøring. Kjøper man hos en autorisert forhandler, så blir alle brukte enheter rengjort grundig både ute og inne før levering.Dethleffs Advantage Tetningsmasser, som har rent litt ut i kantene, ser umiddelbart ikke så pene ut, men det er en fordel, fordi det viser, at bilen er tett på det stedet. Husk å se etter hele veien rundt. Nyere brukte bobiler har en tetthetsgaranti – ofte fem til seks år. Produktgarantien gjelder dersom bobilen er sjekket en gang om året. Hvis tidligere eiere har overholdt dette, framgår det av bilens servicehefte. Galvanisert chassis holder som regel lengre tid enn selve bodelen og derfor å foretrekke. Sjekk, om det følger med reservehjul. Sjekk vognen for nye installasjoner. Det ses for eksempel ved, at det kan være satt opp flere spotter, som er av et annet merke, enn de bobilen er utstyrt med fra starten. Det er viktig å undersøke, om det er en gjør det selv-person eller et autorisert verksted, som har foretatt installasjonene. Det trenger ikke være et problem, det skal bare være utført korrekt. Sjekk sider, front og tak for reparasjoner, bulker og eventuelle skader, der det er hull hele veien igjennom. En bulk, der det ikke er hull igjennom, er ikke en alvorlig skade, men utelukkende kosmetisk. Hvis det er hull, er det viktig, at skaden utbedres så raskt som mulig. Husk å undersøke, at det ikke er en gammel skade, som kanskje har utviklet seg til en fuktskade, fordi den ikke er blitt reparert. Gamle skader skal være utbedret på riktig måte. Det kan verkstedet raskt finne ut av, om de er. Sjekk, om det er tegn på, at den tidligere eieren ikke har passet godt på utstyret sitt. Hvis det for eksempel er mye skitt og lukter surt, kan det tyde på, at den tidligere eieren ikke har brydd seg om å ta vare på tingene sine. Sjekk også kjøleskap og fryseboks med hensyn til rengjøring

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.