Bobil ferie camping Kroatia

Bobilferie og camping Kroatia

Leie Bobil Kroatia – Bobil Kroatia

Kroatia fremstår i dag vakrere enn det gjorde for ti år siden.

Fakta Kroatia
Areal: 56.691 kv.km. Befolkning: 4.8 millioner som består for det meste av kroater. Det er derimot innslag av både serbere, ungarere, tsjekkere, slovaker og italienere. Språk: Det offisielle språket er kroatisk. Hovedstad: Zagreb med ca. 1. million innbyggere. Religion: Flesteparten av nasjonens innbyggere tilhører den romersk-katolske kirke. Det er derimot innslag av både ortodokse, muslimer og kristne minoriteter. Tidssone: Kroatia ligger i samme tidssone som Norge. Visum: Nordmenn som ønsker å dra til Kroatia trenger ikke visum for å oppholde seg i landet i inntil 90 dager.

croatia-beach

Strendene, fjellene og den øvrige naturen er like praktfull som alltid, men mange historiske byer og severdigheter har gjennomgått en omfattende gjennoppbygging og renovering. Dette har medført at flere av disse er flottere enn noensinne. Reisende blir møtt av et Kroatia i full blomst og i sterk fremdrift. Kroatia ligger langs det smale Adriaterhavet. På motsatt side av dette havet ligger Italia. Ved å ligge like langt nord som Italia, Monaco og Sør-Frankrike, får man en viss pekepinn på hva man kan forvente.

bobilferie Kroatia

Kroatia har sammenlagt rundt 226 campingplasser, samt 278 steder på bondegårder med mulighet til å campe. Til sammen er det overnattingsmulighet for ca. 224 000 personer. Hvorav 10 000 er på gårdene.

 Søk leie bobil i Kroatia

Ifølge Kroatias Campingorganisasjon utgjør campingplassene 23,7 % av landets overnattingskapasitet. 15 plasser med sammenlagt plass til 22 500 personer, har fire stjerner. 57 plasser med sammenlagt kapasitet på 88 000 personer har tre stjerner.  De fleste plasser med høy standard, tre eller fire stjerner, finnes i Istria. Istria har flest plasser med fire stjerner, og på andre plass følger Dubrovacko-neretvanska området i den sydlige delen av landet.

croatia-dubrovnik

Camping: Kroatias Campingorganisasjon 

Kjøre bobil i Kroatia

Trafikkulturen er mer aggressiv enn i Norge, og det er en del trafikkulykker. På motorveiene er fartsgrensen 130 km/t.

Nullpromille

Promillegrensen i Kroatia er 0,0, det er altså ingen mulighet til å ta seg en øl til lunsjen før du kjører videre.

Forbudt

I Kroatia er det forbudt å campe utenfor vanlige campingplasser eller private  minicamps og bøtene er høye, men det er ikke noe problem å finne slike plasser.

Drikkevann
Prinsippielt kan man drikke vannet i springen, men det er ikke alltid det smaker like godt.
Elektrisitet
I Kroatia bruker man følgende strømkilde: 220 volts AC, 50Hz.

 

Klimaet i Kroatia
Klimaet i Kroatia varierer både fra sommer til vinter og fra nord til sør. I sør er det generelt middelhavstemperaturer og -klima som er dominererende, mens det i nord er mere sentraleuropeiske forhold. Det kan bli temmelig kaldt om vinteren, men typisk ligger temperaturen rundt frysepunktet eller litt over.
croatia1

Sommertemperaturer kan man ikke forvente før tidligst i midten av April. Selv i denne måneden kan vær og temperatur være svart varierende. I midten av mai starter turistsesongen, og fra den tid og utover kan man forvente behagelige temperaturer på godt over 20 grader over det meste av Kroatia. Perioder med regn kan selvsagt forekomme.

Høysesongen er likevel ikke før i juli og august da været er enda mer stabilt – og varmt. Mange foretrekker høysesongen ettersom man da er bortimot garantert en varm og solrik sommerferie. Temperaturen kan da gjerne kommer over 30 grader. Langs kysten kommer en kjærkommen og sval solgangsbris på den varmeste tiden av dagen. Mens mange nyter den sterke varmen, er det noen som synes det kan bli for hett.

Information Kroatia

Vær / Temperaturer

 

Lokalt navn : Republika Hrvatska
Hovedstad : Zagreb (1.000.000)
Areal : 56.538 km2
Hovedpråk : Kroatisk
Største religion : Romersk-katolsk
Innbyggere : 4.800.000
Styreform : Republikk
Geografi : Kysten langs Adriaterhavet er et veldig fjellrikt område, og da spesielt den sørlige delen av kysten. Inne i landet er det flatere, men med mindre fjell i visse områder.
De største byene i Kroatia
Zagreb,    779 145 innbyggere
Split,         188 694
Rijeka,     144 043
Osijek,     114 616
Zadar,      72 718

Leie Bobil i Kroatia

Leie av Bobil Kroatia. klikk her

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.