Bobil i Sverige, forholdsregler.

Forholdsregler når du reiser til Sverige.

Bobil tips og råd Bobil i Sverige

Innbrudd i bobilen

Å dra til Sverige med bobil kan være en drømmeferie, men drømmen kan bli ødelagt, hvis man ikke lar fornuften råde.

Nedenstående råd kan også brukes i Sverige og mange andre land.

Politiet i Sverige forklarer at man siden 1995 har fulgt problemet med angrep på bobiler, og man har hvert år intensivert innsatsen.

Forholdsregler når du reiser med bobil til Sverige.

Man har konkludert med at den beste måten å hjelpe turistene til å unngå ubudne gjester er, å endre turistenes adferd og øke deres oppmerksomhet på risikoen.Hvis man følger politiets råd så nedsettes risikoen for innbrudd. Alle anmeldelser blir registrert i en database og bearbeidelsen av de innkomne dataene har vist at det i rundt halvparten av tilfellene er tyske turister som rammes. Man mener også fra politiets side at låsene generelt er for dårlige, de brytes opp ved hjelp av en skrutrekker og de ting som stjeles er oftest det som ligger ved instrumentbordet og i forsetene. Nesten alle innbrudd er skjedd på rasteplasser langs motorveiene. Det er viktig å konstatere, at ingen er blitt utsatt for vold under innbruddene. Kun i et enkelt tilfelle er det mistanke om bruk av gass i de sakene som er anmeldt i 2007. Det har de siste årene vert registrert svært mange innbrudd i bobiler i området rundt Liseberg fornøyelsespark. Man anbefaler derfor å alltid parkere innenfor den bevoktede parkeringsplassen. I  Sverige  er det flere forbud mot nattparkering og overnatting, spesielt i nærheten av skjærgården.

Politiet i Sverige anbefaler følgende:

  • Legg ikke verdigjenstander synlig på instrumentbord eller forseter.
  • Velg en campingplass i stedet for en rasteplass, hvis du skal overnatte langs med større veier.
  • Parker alltid på oversiktlige og helst opplyste steder.

Det beste rådet er at man lager en god rutine på å kjenne på at alle dørene er låst. Hver gang du forlater bobilen bør du ta deg en runde rundt og kjenne på dørene at de faktisk er låst. Alternativt kan du låse dørene manuelt.

De fleste innbrudd i bobiler skjer når tyvene kan se at det ligger løse gjenstander synlig. Derfor er det VIKTIG å fjerne ALT av verdisaker hver eneste gang du forlater bobilen. Må du legge igjen noe, sørg for å legge det ute av syne, eller i hanskerom og safe.

Annonser:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.