Google+
Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Bobiltur til Prekestolen, Kjerag

share medium Bobiltur til Prekestolen, Kjerag

Bobilferie Norge

Prekestolen, Ryfylke og Rogaland

bobiltur preikestolen Bobiltur til Prekestolen, KjeragTuren til Prekestolen er den mest populære merkede fjellruta i Norge. Det går bilvei helt fram, men et alternativ er å parkere bilen ved Øvre Revsjøen. Preikestolen, ofte feilaktig kalla Prekestolen, er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den ragar 604 meter over Lysefjorden. Frå gammalt av hadde platået namnet Hyvlatånnå (høveltanna). Det ca 25 x 25 meter flate fjellplatået blei truleg forma ved frostsprenging for 10000 år sidan.

Turen fra bobil parkeringsplassen til Prekestolen er egentlig ikke så langt. I avstand er det ca 3,8 km, men det vil ta ca 1 time og 30 minutter til toppen.  Parkeringsplassen er på ca 270 moh og Prekestolen er på 604 meter som betyr at det er en 330 høydeforskjell. Stien fører opp til Preikestolen har blitt forbedret seg mye, men du fortsatt trenger et par gode sko (eller støvler). Som høydeforskjellen foreslå det er litt av en stigning på noen steder så ta litt vann, litt snacks og kanskje også noen tørre klær. Finne veien til toppen er ikke et problem i det hele tatt, bare følg stien og hvis du ikke kan se en vei så du kan se etter den røde T-er. Stien varierer fra grus sti, stein og tre baner . På veien opp finner du også noen benker og bord som kan brukes hvis du ønsker å ta en pause og nyte noe av den maten som du har brakt sammen
Er du av dei som trur at det berre er ein ting å gjera i Preikestolområdet, nemleg å gå til Preikestolen? Feil! Her kan du gjera spanande ting dag etter dag. Bada, ro, fiska, plukka bær og sopp, studera plante- og dyreliv, rota rundt i kjempeurer, vitja skjulestadar frå krigen – og ikkje minst gå turar. Området er eit eldorado for store og små, gamle og unge. Her er spanande rundløyper i mystisk skogterreng og vil du gå for deg sjølv, loser det spesiallagte orienteringskartet deg trygt forbi trollskog, mosegrodde steinar og idylliske småtjødn.

Bobiltur Kjerag

kjerag bobiltur Bobiltur til Prekestolen, KjeragKjerag

Med 1084 meter ragar Kjerag høgast av alle toppane i Lysefjorden. Fjellmassivet har lenge vore mest beundra frå fjorden, men dei seinare åra har det blitt stadig meir populært å ta turstien til sjølve platået. Dei fleste er nøgd med å nyte utsikten over Lysefjorden frå sjølve platået, men for nokre turgåarar er høgdepunktet å bli foreviga på Kjeragbolten, ei rund steinblokk kilt fast i ein fjellsprekk. Kjerag har også blitt eit populært mål for fjellklatrarar og basehopparar.

Den offisielle brosjyren for Ryfylke med m.a. Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden. Du kan få han på norsk, tysk eller engelsk. Klikk Her

Annonser:

Bobilbutikken reklame1 Bobiltur til Prekestolen, Kjerag


share medium Bobiltur til Prekestolen, Kjerag

Tags: , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Del bobilportal.no med venner

Share Button

Bobilutleie Oslo, Grimstad, Europa, USA og resten av Verden

Alt du trenger til å planlegge og bestille ferien.

Reiseporten-nye-logo-banner

Bestill Bobilboka

For nybegynnere og erfarne bobilisterbobilboka 160x215

Internett i Bobilen

ACSI Camping Card 2014

ACSI Camping Card – ACSI Eurocamping: Mer omfattende enn noensinne er 2014-utgaven av campingguiden fra Camping Card ACSI, som utenom høysesongen tilbyr rabatterte opptil 50 % på de 2700 samarbeidende campingplasser i 20 land. Kjøp ACSI Camping Card 2014NB! Ved forhåndsbestilling blir det IKKE sendt ut faktura før boka blir sendt og bankkort blir heller ikke trekt.

Tilbud Bobilbutikken.net

Vanntett hodelykt Vanntett, rimelig og kraftig hodelykt

true

Praktisk å ha på tur i skog og mark og ved arbeid på bobilen. Behagelig å ha på seg. Drives med 3 AAA batterier. LED hodelykten har 3 moduser - skarpt lys - noe svakere - blinkende.

Bobilbutikken.net Klikk Her
%d bloggere liker dette: